Másfél hónap

 2009.07.16. 14:20

Ennyi ideig hanyagoltam a blogomat... szégyenletes. :) Nos, megpróbálom utólag összegezni mindazt, ami ez idő alatt történt velem és kiscsaládommal. :)

Június közepén véget ért a suli, meg aztán volt biziosztás is. Patrik nagyfiacskám igaz nem lett kitűnő,mint tavaly, de ettől függetlenül iszonyatosan büszke vagyok rá. :) Szöveges értékelést kapnak, és azért az abban leírt dolgok igencsak nem elhanyagolhatóak. Igazából "érdemjegynyelv"-re lefordítva tulajdonképpen jeles bizonyítványa lett. A matekra még mindig kicsit gyúrni kell, az egy árnyalattal nehezebben ivódik a kis fejecskéjébe, mint a többi tananyag. (Anyja fia, megjegyzem :D)

A nyár csodálatos eddig, azt a kb. két hetet leszámítva, amikor állandóan esett az eső - most már inkább az a baj, hogy nagyon, de nagyon meleg van... amolyan afrikai hőség.

A két fiú ad melót rendesen, nincs idő unatkozni, hol egyik, hol másik kiabál, hogy: "Anya, gyere!". Itthon már igazi camping és strand hangulat uralkodik, felállítottunk sátrat, medencét. Sütöttünk szalonnát, bográcsoztunk. Patrik még önszorgalomból egy kis kerti (amúgy erdei lenne, de hát a kertben van) leshelyet is épített, amit apával ketten fel is varázsoltak, kb. 1,7 m magasra. :)

Marcuskám már szinte folyamatosan beszél, sokszor használ mondatokat, a szókincse is nagyon gazdag. Kiejtésbeli problémák akadnak, de hát véleményem szerint a helyes hangképzés is jön majd, ahhoz is gyakorolni kell. :) Na, hát ő nem hagyja magát szó nélkül, mindenhez van kommentár, mindent elmagyaráz, megmagyaráz, kimagyaráz. Patrik számára az ISTEN, igen, így, csupa nagybetűvel, bármit csinál a "tesó" (így hívja), azt másodperceken belül lekoppintja, de ugyanez igaz a beszédre is. :) Amúgy rendkívül hisztis is tud lenni, de általában ezt rövidre zárjuk azzal, hogy beteszem a kiságyba, vagy beígérem neki, hogy be fogom tenni a kiságyba. Általában ott helyrebillen az agya, néhány perc múlva már úgy folytatja tovább a dolgait, mintha mi sem történt volna. :)

Amikor nincs dögmeleg, akkor kertészkedek, mondjuk egy csomó mag nem kelt ki, így például nem volt salátám, retkem, de nem lesz petrezselyem és répa sem a kertemben. Van viszont hagyma, borsó, patisszon, cukkini, paradicsom, zöldbab, paprika.... És ezek szépek, már főztem sajátból zöldborsólevest, zöldbablevest, de volt már rántott tök is. :) A paradicsomok szépek, igaz, még zöldek, de nagyon ügyesek, szépen nőnek, kerekednek, remélem lassan pirosodnak is. :)

Párom dolgozik, nagyon sok a melójuk, nyáron még leállásuk sem lesz, mint máskor, csak pár nap szabit tud kivenni. Amúgy gyorsan rohannak a napok, még észbe sem kaptam, és már július van. Másfél hónap és ismét kezdődik a suli, vége a felhőtlen, gondtalan napoknak.

Nos, hát nagyjából ennyi történt az elmúlt másfél hónapban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manna30.blog.hu/api/trackback/id/tr861249397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása